A gyerekek imádják a trambulint. Válasszuk a legjobbat!

Hamarosan itt a nyár és a szülőknek ki kell találnia, hogy mivel is kösse le a gyermekét. Ha van kertünk, akkor a trambulin egy remek megoldás lehet, hiszen a gyerekek imádják az ugrálást, miközben ez az eszköz fizikailag is megerősíti őket.
A gyerekek imádják a trambulint. Válasszuk a legjobbat!

A trambulin egy remek szórakozási és kikapcsolódási lehetőség is gyermekünk számára. Ráadásul ez az eszköz hosszú hónapokig, azaz áprilistól-októberig élvezhető a kertben.

Mire ügyeljünk, amikor trambulint vásárolunk?

A trambulin egy megfizethető eszköz lehet a gyermekünk számára. A barátait is meghívhatjuk, hogy együtt élvezzék a trambulin adta örömöket. Azonban mindenképpen vegyük figyelembe, hogy nem minden trambulin ad lehetőséget arra, hogy több gyermek egyszerre ugrándozzon rajta. Éppen emiatt, mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket, mindenképpen ügyeljünk arra, hogy nagy teherbírású trambulint vásároljunk, ha nem egyedül kívánja azt a gyermekünk használni, hanem a szomszéd gyerekekkel vagy éppen a barátaival.

Mielőtt trambulint vásárolunk, mindenképpen tudnunk kell, hogy a kert melyik szegletébe kívánjuk azt felállítani. Majd mérjük meg az adott helyet és ezt követően kezdhetünk el keresgélni a – a kívánt méret szerint –, hogy aztán egy minőségi trambulin adjon sok-sok örömet a gyermekünknek.

A trambulin vásárlásakor nem csupán az eszköz mérete és teherbírása lényeges, hanem a biztonság is. Egy minőségi trambulin az alábbi részekből áll: üveglaminát felső védőháló gyűrű, belső védőháló, belépőrész cipzárakkal és kapcsokkal, rugókkal és rugótakarókkal, illetve csúszsásgátló felületű lépcsőkkel.

A trambulin vásárlása előtt mindenképpen tudnunk kell, hogy ezek az eszközök feledhetetlen élményt és örömet nyújtanak a gyerekeknek. Nem csak az izmaik erősödhetnek meg, hanem a rendszeres testmozgás hatására, még a súlyfölöslegtől is megszabadulhatnak. A rendszeres mozgás javítja a tüdőfunkciókat, illetve segít összehangolni az agy jobb és bal féltekét és még a stressz csökkentésében is kiemelkedő a szerepe.

A trambulinok, csakis otthoni használatra alkalmasak, nem pedig nyilvános – iskola, játszótér – használatra. Csakis hat évnél idősebb gyerekek ugrálhatnak ezen a játékon. A téli hónapokban mindenképpen száraz és meleg helyen szükséges tárolni. Ha trambulint vásárolunk, tudnunk kell, hogy a rugókat védő rugótakarót nem ugrásra tervezték.

Ha szeretnénk a gyermekünknek egy remek szórakoztató eszközt vásárolni, amely még az egészségére is pozitívan hat, akkor a trambulin mindenképpen remek választás, azonban a biztonságos ugrálás a trambulinon éppen olyan fontos, mint a gyermekeinek védelme és biztonsága.

Kapcsolódó cikkek

Játékbiztonság - Mire kell figyelni, ha gyerekeknek vásárolunk

Játékbiztonság - Mire kell figyelni, ha gyerekeknek vásárolunk

Ha játékokat vásárol a gyerekeinek, ügyelnie kell arra, hogy biztonságosan szerezze be őket.

Mi kell egy jó fürdőhöz? Íme, a legfontosabb hozzávalók

Mi kell egy jó fürdőhöz? Íme, a legfontosabb hozzávalók

A bőrünknek sem mindegy, mit öntünk a fürdővízbe.

Változások a világában: mit jelent ma szülőnek lenni?

Változások a világában: mit jelent ma szülőnek lenni?

Szülőnek lenni sosem volt könnyű és nem is azért vállalják mert egyszerű.