A gyerekek imádják a trambulint. Válasszuk a legjobbat!

Hamarosan itt a nyár és a szülőknek ki kell találnia, hogy mivel is kösse le a gyermekét. Ha van kertünk, akkor a trambulin egy remek megoldás lehet, hiszen a gyerekek imádják az ugrálást, miközben ez az eszköz fizikailag is megerősíti őket.
A gyerekek imádják a trambulint. Válasszuk a legjobbat!

A trambulin egy remek szórakozási és kikapcsolódási lehetőség is gyermekünk számára. Ráadásul ez az eszköz hosszú hónapokig, azaz áprilistól-októberig élvezhető a kertben.

Mire ügyeljünk, amikor trambulint vásárolunk?

A trambulin egy megfizethető eszköz lehet a gyermekünk számára. A barátait is meghívhatjuk, hogy együtt élvezzék a trambulin adta örömöket. Azonban mindenképpen vegyük figyelembe, hogy nem minden trambulin ad lehetőséget arra, hogy több gyermek egyszerre ugrándozzon rajta. Éppen emiatt, mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket, mindenképpen ügyeljünk arra, hogy nagy teherbírású trambulint vásároljunk, ha nem egyedül kívánja azt a gyermekünk használni, hanem a szomszéd gyerekekkel vagy éppen a barátaival.

Mielőtt trambulint vásárolunk, mindenképpen tudnunk kell, hogy a kert melyik szegletébe kívánjuk azt felállítani. Majd mérjük meg az adott helyet és ezt követően kezdhetünk el keresgélni a – a kívánt méret szerint –, hogy aztán egy minőségi trambulin adjon sok-sok örömet a gyermekünknek.

A trambulin vásárlásakor nem csupán az eszköz mérete és teherbírása lényeges, hanem a biztonság is. Egy minőségi trambulin az alábbi részekből áll: üveglaminát felső védőháló gyűrű, belső védőháló, belépőrész cipzárakkal és kapcsokkal, rugókkal és rugótakarókkal, illetve csúszsásgátló felületű lépcsőkkel.

A trambulin vásárlása előtt mindenképpen tudnunk kell, hogy ezek az eszközök feledhetetlen élményt és örömet nyújtanak a gyerekeknek. Nem csak az izmaik erősödhetnek meg, hanem a rendszeres testmozgás hatására, még a súlyfölöslegtől is megszabadulhatnak. A rendszeres mozgás javítja a tüdőfunkciókat, illetve segít összehangolni az agy jobb és bal féltekét és még a stressz csökkentésében is kiemelkedő a szerepe.

A trambulinok, csakis otthoni használatra alkalmasak, nem pedig nyilvános – iskola, játszótér – használatra. Csakis hat évnél idősebb gyerekek ugrálhatnak ezen a játékon. A téli hónapokban mindenképpen száraz és meleg helyen szükséges tárolni. Ha trambulint vásárolunk, tudnunk kell, hogy a rugókat védő rugótakarót nem ugrásra tervezték.

Ha szeretnénk a gyermekünknek egy remek szórakoztató eszközt vásárolni, amely még az egészségére is pozitívan hat, akkor a trambulin mindenképpen remek választás, azonban a biztonságos ugrálás a trambulinon éppen olyan fontos, mint a gyermekeinek védelme és biztonsága.

Kapcsolódó cikkek

Játékbiztonság - Mire kell figyelni, ha gyerekeknek vásárolunk

Játékbiztonság - Mire kell figyelni, ha gyerekeknek vásárolunk

Ha játékokat vásárol a gyerekeinek, ügyelnie kell arra, hogy biztonságosan szerezze be őket.

Mi az a lassú élet és miért lassítsunk?

Mi az a lassú élet és miért lassítsunk?

A lassú élet sok minden miatt lényeges, elsősorban azért, hogy megtaláljuk a lelki nyugalmunkat és békénket.

Országok, ahova költözhetsz, ha csak angolul tudsz

Országok, ahova költözhetsz, ha csak angolul tudsz

Szeretnéd tudni, hogy hova érdemes költöznöd, ha valóban biztonságban szeretnéd érezni magad nyelvismeret tekintetében? Ebben a cikkben eláruljuk.