Így érdemes mosdópultot választani a fürdőszobába

A mosdó a fürdőszoba meghatározó eleme, talán azt használjuk a legtöbbet a fürdőszobán belül.
Így érdemes mosdópultot választani a fürdőszobába

Formája, a nagysága, a kinézete, a hozzá tartozó pult meghatározza a fürdőszoba hangulatát, ezért alaposan meg kell gondolni, hogy mit szerelünk be a fürdőszobába. Innen indul és itt ér véget a nap ezért fontos, hogy kényelmesen lehessen használni.

Milyen legyen a mosdó?

Magassága általában 80-90 cm közötti, ritkán ennél kisebb és nagyobb is lehet. Lényeges, hogy kényelmesen lehessen használni. Úgy lehet a legkönnyebben megállapítani a szükséges méretet, hogy egyenesen állunk és a karunkat enyhén megemeljük, a könyökünk kis szöget zárjon be és a tenyerünk felfelé nézzen. Ez a komfortos pozíció. Azt is figyelembe kell venni, hogy mekkora a család, vannak-e kis gyerekek.

A hagyományos mosdók a legkedveltebbek, mivel a forma és a méretválaszték hatalmas mindig találni megfelelőt. Lehet a falra szerelni, vagy a mosdó pultra passzoló formát is lehet választani.

Mosdópultba építhető változatok

A legtöbb változat bármilyen mosdópultba beépíthető, de azért a vásárlásnál tájékozódni kell, hogy így van-e. Több féle beépítési lehetőségből választhatunk szemben a hagyományos típusokkal. Egyre többen választják ezt a formát mert egyre többféle forma és méret készül belőlük.

Az épített mosdópultnál nagyon kell vigyázni arra, hogy a fedőlapon a kivágás jó helyen legyen, és a nyílást eltakarja a pult, különben nem lehet megfelelően leragasztani ami később szivárgáshoz vezethet. A mindennapi használat során minőségi problémát fog jelenteni. A mosdót körbe kell szigetelni gombaálló sziloplaszttal.

Ráépíthető mosdókagylók

Léteznek látszó és rejtett konzolos szerelési megoldások, de ezek a mosdók építhetők mosdópultra vagy bútorra is. Éppen ezért egyre elterjedtek ezek a ráépíthető mosdótálak. Szerelési és beépítési lehetőségeik szabadon kialakíthatók, számos módszerrel megoldhatók, függően a kiválasztott stílustól, hiszen a hétköznapi életünkre a mosdókagyló és környéke nagy hatással lesz.

Az új design megoldás, mosdóra a konzol

Az új kollekció a fürdőszoba design új formája, amikor a mosdó nem a pultra kerül felszerelésre, hanem először a mosdót szerelik fel és arra kerül a konzol. A tervezés egyszerű, a szerelés és a tisztítás könnyű. A falra szerelt konzol olyan mintha lebegne, nincs lábazata, olyan mint egy polc, ami keretbe foglalja a mosdót és sok tárolóhelyet biztosít a személyes dolgainknak. Látvány szempontjából sem utolsó, letisztult, lekerekített, modern.

Prémium minőségű Arezzo mosdók ára az Aquatrade webáruházban megtalálható, ahol számos féle és fajta kivitelű megoldással találkozhatunk. Beszerezhetünk modern és dizájnos, valamint ráépíthető modelleket egyaránt.

Összegezve

Mosdópultot választani nem egyszerű, hiszen hosszú ideig napjainkat végig fogja kísérni reggel és este is. A lényeg, hogy kényelmes méretű és formájú legyen, a nekünk megfelelő stílusban. Lehetőleg stabilan, szivárgásmentesen felszerelve.

Kapcsolódó cikkek

Mit kell figyelembe venni ágynemű vásárlásakor?

Mit kell figyelembe venni ágynemű vásárlásakor?

Talán elgondolkodik: mit kell figyelembe venni ágynemű vásárlásakor?

Fürdőszobai tükör kisokos: ezek alapján érdemes választani

Fürdőszobai tükör kisokos: ezek alapján érdemes választani

Kíváncsi vagy, hogy milyen a legjobb fürdőszoba tükör? Ebben a cikkben segítünk egy kicsit, hogy könnyebben tudj dönteni a választásnál. Katttints most!