Tippek gyerekekkel együtt történő költözéshez

Ha gyermekeivel együtt tervezi a költözést, mindent előre meg kell terveznie.
Tippek gyerekekkel együtt történő költözéshez

A gyerekek már jóval a tényleges nap előtt izgatottak lesznek, ezért fontos, hogy már a kezdetektől fogva bevonja őket a költözésbe. Vonja be őket a döntéshozatali folyamatba azzal, hogy megmutatja nekik az új házat. Hagyja, hogy segítsenek a dekorációk megtervezésében, és ossza meg velük a költözés izgalmát. Ha bevonja őket a folyamatba, az segít nekik abban, hogy pozitívan viszonyuljanak a költözéshez.

Amíg a kisgyerekek izgatottak az új otthon miatt, addig az első néhány hetet ünnepként fogják kezelni. A legjobb, ha úgy segítjük őket az új otthonhoz való alkalmazkodásban, hogy nyitva tartjuk az ajtót, és új dolgokat adunk nekik, amiket csinálhatnak és felfedezhetnek. Emellett próbáljon meg a lehető legmegértőbb lenni. Éreztesse velük, hogy megérti az érzéseiket. Tegye az átmenetet mindenki számára a lehető legstresszmentesebbé.

Ha gyerekekkel költözik, ne feledje, hogy a lehető leghamarabb ki kell pakolni a holmikat. A kisgyermekeknek szükségük van ismerős helyekre, ahol játszhatnak, ezért vonja be őket a dolgaik összepakolásának folyamatába. Ügyeljen arra, hogy a dobozokat egyértelműen felcímkézze, hogy a gyerekek ne felejtsenek el semmit. Ha aggódik a be- és kicsomagolás miatt, megbízhat költöztetőcégeket, hogy csomagolják be a bútorokat.

Még ha gyermekei már idősebbek is, a változásra való felkészülés segíthet megelőzni a negatív reakciókat. Hogy segítsen nekik megbirkózni ezzel és adjon nekik extra időt és figyelmet. Előfordulhat, hogy eleinte alkalmazkodniuk kell a megváltozott rutinhoz. Ettől függetlenül a költözés mindenki számára nehéz időszak lesz. A megfelelő felkészüléssel a költözés stresszmentes élmény lesz.

Miközben a gyerekekkel való költözés izgalmas időszak az Ön számára, a stressz is megvan. Próbáljon meg szervezett maradni, és hallgasson a testére. Engedjen meg magának egy kis időt a pihenésre. Ha időt szánsz magadra, az jótékony hatású lehet, és tökéletes alkalom arra, hogy elkezdj egészséges szokásokat kialakítani, és magad mögött hagyd az egészségteleneket. Gyerekekkel való költözés során ügyeljen arra, hogy foglalkozzon a gyermek rutinjával, akár több családi időt, akár több időt jelent a házi feladatra.

Mint minden stresszes helyzetben, a gyerekek bevonása is létfontosságú a mentális és érzelmi jólétük szempontjából. Bár a költözés önmagában nem biztos, hogy a legstresszesebb időszak a gyermeke számára, a bevonás szükséges ahhoz, hogy minimalizálja a gyermek szorongását és segítsen neki megbirkózni az átállással. A költözésről szóló mese felolvasása szintén segíthet a szorongásuk csillapításában.

Szerző: https://koltoztetes.hu

Kapcsolódó cikkek

A kandalló karbantartása és tisztítása

A kandalló karbantartása és tisztítása

Ha van otthonában kandalló, akkor a szén-monoxid-mérgezés és a tűzveszély elkerülése érdekében elengedhetetlen, hogy tisztán tartsa azt.

Így érdemes mosdópultot választani a fürdőszobába

Így érdemes mosdópultot választani a fürdőszobába

A mosdó a fürdőszoba meghatározó eleme, talán azt használjuk a legtöbbet a fürdőszobán belül.

A világ legrégebbi szövetei és textíliái

A világ legrégebbi szövetei és textíliái

Több ezer éves textíliákat őriznek múzeumok és régészeti ásatások szerte a világon.