Mit kell figyelembe venni ágynemű vásárlásakor?

Talán elgondolkodik: mit kell figyelembe venni ágynemű vásárlásakor? Íme egy gyors áttekintés.
Mit kell figyelembe venni ágynemű vásárlásakor?

A pamut a klasszikus puha anyag. A kiváló minőségű pamut hosszú szálakból áll, mint például az egyiptomi vagy a Pima pamut. Az ágyneműk készítéséhez felhasználható egyéb anyagok közé tartoznak a pamutkeverékek. A pamutperkál hűvös és lélegző vászon érzetet nyújt, míg a pamutszatén sima és fényűző. Más anyagok közé tartozik a flanel pamut, amely kényelmes és meleg, és a hideg éghajlaton kedvelt. A jersey-kötésű lepedők rugalmasak és tapadnak, és olcsóbbak lehetnek, mint más márkák.

Ágynemű vásárlása előtt tudnia kell, hogy mekkora az ágya. Ha bizonytalan, mérje meg a matracát. A különböző típusú matracok különböző mélységűek. Az ágyneműket is ki kell próbálnia az ágyán, hogy ellenőrizze a kényelmet és az illeszkedést. Próbálja ki az ágyneműt vásárlás előtt. Mosás után puhábbnak fogja érezni őket. Ellenőrizze a varrást is. A cérnának tisztának, feszesnek és laza végektől mentesnek kell lennie.

Az ágynemű szövetének típusa és szövése befolyásolhatja az anyag puhaságát és rugalmasságát. Vigyázni kell, hogy az árhoz képest ne kapjon túl magas szálszámú ágyneműt. Ez nem garantálja a kiváló minőségű ágyneműt, és az alacsonyabb szálszámú ágynemű ugyanolyan kényelmes lehet, mint a kiváló minőségű ágynemű. Érdemes megjegyezni, hogy a magas szálszám nem mindig egyenlő a minőséggel. Nehéz lehet megmondani, hogy az anyag valóban jó minőségű-e, ha ez nincs feltüntetve.

A szálszám egy másik fontos tényező az ágynemű vásárlásakor. A szálszám a lánc- és fonalszálak száma egy négyzetcentiméternyi szövetben. Az alacsonyabb szálszám vékonyabb anyagot jelent. Keresse a 250-es vagy annál magasabb szálszámot, és fontolja meg az akciós oldalakon történő vásárlást. Örülni fog neki. Így megalapozott döntést tud majd hozni! Az ágya számára a luxus ágynemű a legjobb megoldás!

A szövés típusát is meg kell néznie. Akár pamutból, akár gyapjúból készült az ágynemű, a szaténszövetek gyakran texturáltak és kissé megemelkednek. Ez súrlódást okoz, ami irritáló lehet az érzékeny bőr számára, vagy göndörré teheti a haját. A finom fonású pamut nem lesz karcos, de a durvább szövet kevésbé valószínű, hogy elszakad és bepárnázódik. Ha nem szeretne felárat fizetni egy kiváló minőségű lepedőért, keressen olyan sima textúrájú lepedőt, amely hosszú tűzésű pamutból készült.

Minél magasabb a szálszám, annál fényűzőbb. Bár a nagy szálszámú szálak fényűzőnek tűnhetnek, nem feltétlenül a legkényelmesebbek. Egy olcsóbb lepedőkészlet általában csak húsz-harminc dollárba kerül. Ennek ellenére élvezni fogja a puhább, vastagabb, tartósabb anyagot, amely magasabb szálszámmal rendelkezik. Bónuszként pedig a jobb minőségű lepedőkkel jobban fog aludni.

Kapcsolódó cikkek

Modern és megfizethető fűtésé a jövő

Modern és megfizethető fűtésé a jövő

A gázfűtés már nem olyan vonzó, mint néhány évtizede.

Így érdemes mosdópultot választani a fürdőszobába

Így érdemes mosdópultot választani a fürdőszobába

A mosdó a fürdőszoba meghatározó eleme, talán azt használjuk a legtöbbet a fürdőszobán belül.

Milyen méretű fürdődézsa a megfelelő önnek?

Milyen méretű fürdődézsa a megfelelő önnek?

Az, hogy hány emberrel fogja megosztani a fürdődézsát, a legfontosabb meghatározó tényezője annak, hogy milyen méretű dézsát vásároljon.