5 kéziszerszám, amire egy vízvezeték-szerelőnek szüksége van

Ezek egy vízvezeték-szerelő szerszámai.
5 kéziszerszám, amire egy vízvezeték-szerelőnek szüksége van

Egy vízvezeték-szerelő szerszámkészlete nem teljes egy pár kézi csiga és egy kígyó nélkül. Ezek a szerszámok együtt dolgoznak a lefolyóelzáródások megszüntetésében. A csigát WC-khez használják, mert képes a lefolyón keresztül mozogni és kihúzni a dugulást, míg a kígyó sokoldalúbb, és bármilyen más típusú lefolyónál használható. A kézi csiga praktikus eszköz a mosdókagylók és fürdőkádak dugulásaihoz.

A csővágók különböző stílusokban és méretekben kaphatók. A legnagyobb vágó 3 hüvelyk hosszú, és jól működik réz- és más fémcsöveken. A junior fémfűrész kisebb kerete lehetővé teszi, hogy kis helyen is használható legyen. Végül a vízvezeték-szerelőknek különböző anyagokon keresztül kell csöveket vágniuk. Ezekben az esetekben egy lyukfűrészkészlet jó befektetés. Ezek a szerszámok a fúrógéphez csatlakoztathatók, hogy különböző anyagokat vágjanak át.

A vízvezeték-szerelő számára elengedhetetlen szerszámok közé tartozik még egy kalapács. Ez a szerszám bárhová magával vihető, és praktikus, ha mindig van nálad egy. Nagyszerűek a kemény csavarok és szögek eltávolításához. Ügyeljen arra, hogy olyanokat válasszon, amelyekhez gyártói garancia jár. Így tudni fogja, hogy garantáltan sokáig kitartanak. Arra az esetre is jó ötlet, ha van nálad egy zseblámpa, ha sötét helyen dolgoznál.

A vízvezeték-szerelő másik alapvető szerszáma a fémfűrész. Ez a kézi szerszám sokféle anyagot képes átvágni, beleértve a fémet is. A vízvezeték-szerelőnek mindig kell egy tartalék készletet tartania, hogy ne fogyjon ki a pengéje. A lyukfűrész azért is hasznos, mert hegesztés közben a helyén tarthat egy fémalkatrészt. A vízvezeték-szerelői lángot a rézcsövek összeforrasztásához használják. A hajlító egy másik nélkülözhetetlen szerszám a vízvezeték-szerelő számára.

A vízvezeték-szerelő másik fontos szerszáma a kirakófűrész. Lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy tetszőleges vágásokat és mintákat készítsen a csőszerelvényeken. A kirakófűrészek különösen hasznosak, amikor a padlólapokon keresztül lyukakat vágnak a csővezetékeken. Mint minden szerszámmal, a vízvezeték-szerelőknek is tudniuk kell, hogyan kell biztonságosan és hatékonyan használni őket. A vízvezeték-szerelő szolgálat speciális munkákat is el tud végezni, például medenceszűrő vagy WC beszerelését. A vízvezeték-szerelési munkákhoz szükséges szerszámokról és felhasználásukról többet megtudhat.

Kapcsolódó cikkek

Milyen ülőgarnitúra passzol a nappalidhoz? Segítünk eldönteni.

Milyen ülőgarnitúra passzol a nappalidhoz? Segítünk eldönteni.

Fektess minőségi kanapéba, ami elég pazar ahhoz, hogy belesüppedj.

Cipzáras vagy gombos: milyen legyen az ágyneműhuzat?

Cipzáras vagy gombos: milyen legyen az ágyneműhuzat?

Akármilyen ágyneműt használunk is időnként cserélni kell, hiszen majdnem több időt töltünk benne mint a ruhánkban.

Hogyan válasszuk ki a tapétát a hálószobánkba

Hogyan válasszuk ki a tapétát a hálószobánkba

Számos oka van annak, hogy a megfelelő tapétát válasszuk ki hálószobánkba.