5 élelmiszer, ami visszahozhatja az életkedvünket

Amikor a természet téli álmot alszik, sokan érezzük magunkat energiátlannak. Szerencsére rengeteget tehetünk azért, hogy szembeszálljunk a fáradtsággal.
5 élelmiszer, ami visszahozhatja az életkedvünket

Banán

Nem csak az energiaszintünket növeli, triptofánt is tartalmaz, amire a szervezetnek a szerotonin termeléséhez van szüksége. Ez a boldogsághormon a hangulatunk mellett az alvásritmusunkat is segít kiegyensúlyozni. Ha azonban egyszerre két banánnál többet fogyasztunk, túl sok szerotonin képződhet, amivel az ellenkező hatást érjük el.

Gyömbér

Évezredek óta az egyik legfontosabb távol-keleti gyógyszer. Az energiahiány és számos betegség ellen is hatékony. A világ legtápanyagdúsabb élelmiszerei közé tartozik, ginzenozid tartalma ami a koncentrációt és a keringést is segíti. Érdemes 4 héten át minden nap akár 3-4 csésze ginzengteát is meginni.

Csoki

Jó hír, hogy a csoki is élénkítő hatással van ránk, ha 70 százaléknál több kakaót tartalmaz. A koffein mellett ugyanis a hasonlóan hatékony teobromin és az energizáló hatású magnézium is megtalálható benne.

Magok

Aki a dolgozóasztal mellett elfáradna, jól teszi, ha elropogtat egy zacskó magot. A magok ugyanis magnéziumban gazdagok, ami a serkentő hatással van az idegrendszerre, fehérjetartalmuk pedig az immunrendszert is segít beizzítani.

Pitypang

Már ránézésre is szívderítő látvány, de a pitypang ráadásul káliumot és különböző keserű anyagokat tartalmaz, amelyek felpörgetik az anyagcserét és energizálják a testet. Akár napi három csésze pitypangteát is megihatunk. A legjobb, ha a leveleket 200 ml forrásban lévő vízbe dobjuk, majd 10 percig állni hagyjuk benne.

Szerző: Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Tippek az edzés újrakezdéséhez

Így kezdd újra az edzést egy hosszabb kihagyás után

Tippeket adunk, hogy mit tegyél, ha kicsit leeresztettél az elmúlt időszakban, de újra belevágnál valamilyen testedzésbe.

A meditáció 5 előnye

A meditáció 5 előnye

Bár sokan úgy gondolják, hogy a meditáció segít nekik abban, hogy nyugodtabbak és koncentráltabbak legyenek, meglepődve tapasztalhatják, hogy a meditációnak valójában pozitív előnyei is lehetnek.

B-vitamin – testünk üzemanyaga

B-vitamin – testünk üzemanyaga

Mi hajtja a test motorját? Mi szállítja a szükséges energiát az izmokba, az agyba, az idegekbe?