A legsikkesebb alkohol, amit érdemes megkóstolni

A pezsgő a pozitív alkalmak meghatározó itala, pezsgővel koccintunk és gratulálunk, még a hajókat is pezsgővel avatják fel.
A legsikkesebb alkohol, amit érdemes megkóstolni

Élettani funkciói közé tartozik a memória befolyásolása, a kognitív képességek fejlesztése, így még okosabbak is lehetünk tőle. Valószínűsíthető, hogy az élettartamot is kedvezően befolyásolja, bár kalóriatartalma hasonló a boréhoz, de attól némileg alacsonyabb.

Ebben a cikkben az egyik legsikkesebb italról írunk részletesebben. Megemlítjük azt is, hogyan alakul a pezsgőspoharak ára manapság.

Mikor ihatunk pezsgőt?

Bármikor, nem muszáj, hogy ünnep legyen. Nem kell túlmisztifikálni az italt, hiszen akármilyen alkalom különleges lehet ha akarjuk. Akár egy kellemes étkezés, egy nap, amit azzal töltesz aki fontos neked, vagy éppen csak mert szívesen megkóstolnád.

Próbáld ki milyen üdítő egy behűtött pezsgő amitől még a jókedved is megjöhet. A pezsgők igen sokfélék, sokszínűek, bármilyen alkalomra megtalálható a megfelelő. Bármilyen szokatlan étellel kipróbálható, akár sült krumplival is.

Milyen hatással van a testünkre?

A pezsgő élettani hatásai rendkívül biztatóak, jó hatással van a szívműködésre, antioxidánsokban és ásványi anyagokban gazdag, a trombózis kialakulásának kockázatát csökkenti és erősíti az érrendszert, és mindezt napi két pohár pezsgővel érhetjük el. Alacsony a cukor és a kalóriatartalma is, így még fogyókúrához is elfogadható.

Hogyan fogyasszuk?

A pezsgő ideális fogyasztási hőmérséklete 4-8 fok között van, de ha lehet nem mélyhűtőben, hanem jégvödörben hűtve, ha hirtelen kellene a pezsgő akkor víz, jég és só megfelelő keverékével 15-20 perc alatt megfelelően hidegre hűthető a jégvödörben. Az igazán nemes pezsgőket 11-12 fokra hűtve fogyasztják. A poharakat soha nem kell lehűteni. A már kiöntött pezsgőt a pohárban nem kell forgatni, mert a buborékok hamarabb távoznak belőle.

Kinyitni a palackot a dugó lefogásával, a drót lazítása után a dugó óvatos kimozgatásával lehet anélkül, hogy pukkanna, ami vicces de sokszor folyik ruhára , bútorra és elveszik az aromája.

Milyen a jó pezsgős pohár?

A pezsgőhöz flőte, furulya formájú pohár illik, hiszen ebben a pohár fajtában a szénsav buborékok lassan, láncszerűen érnek az ital felszínére.

A tisztaság a pezsgőspoharak esetében különösen fontos, mindig bő vízben mosogassuk és öblítsük el őket. Ha a pezsgős poharak ára után szeretnénk érdeklődni a Koktél Bolt webáruház pezsgős poharak oldalán többféle pohár található a kínálatban.

A poharakba először csak keveset öntsünk, mert könnyen kifut. Miután a habja elült, felöntjük annyi pezsgővel, hogy a pohár felénél kicsit feljebb érjen. Nem illik teletölteni és rátölteni az italra sem illik. A további fogyasztásig a pezsgőt jégvödörben tartjuk. Ha előre láthatóan nem fog elfogyni, hűtőbe téve 3-4 napig minőségi károsodás nélkül tárolható.

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy a pezsgő ma már mindenki számára elérhető, az ünnepi eseményeken pezsgővel koccintani nagyon felemelő élmény lehet bárkinek.

Kapcsolódó cikkek

7 izgalmas tény a borról, amit kevesen tudnak

7 izgalmas tény a borról, amit kevesen tudnak

Vajon milyen büntetés járt az ókorban a csaló borkereskedőknek?

Érdekes táplálék tények

Érdekes táplálék tények

A ma embere sokféle táplálékot ismer, de nagy részének nem tudja az eredetét. Mutatunk is néhány ételt és azt is, honnan származnak, honnan kapták a nevüket!

Így válhat tökéletessé az ipari konyha

Így válhat tökéletessé az ipari konyha

A nagyüzemi konyha egy munkahely, amelynek berendezésébe érdemes befektetni.