7 izgalmas tény a borról, amit kevesen tudnak

A bor vegán termék, aminek a minősége az évek elteltével egyre javul, és a legjobb szomeliék férfiakból lesznek. Vajon mennyi az igazság ezekben a kijelentésekben? Járjunk utána!
7 izgalmas tény a borról, amit kevesen tudnak

Nem minden bor vegán

Egyes borok ugyanis olyan szűrési folyamaton mennek keresztül, amelyhez állati termékeket, így például zselatint is felhasználnak.

Létezik borízű Kit Kat

Igaz, csak a japán boltokban találjuk meg, illetve az Amazonon keresztül tudunk rendelni belőle.

Olaszországban van egy ingyenes, egész nap aktív borszökőkút

A szökőkút Caldari di Ortonában, Rómától nem messze található, és egész évben várja a látogatókat.

A nők jobban érzékelik a borok ízét

Ez annak köszönhető, hogy az ízlelés a szaglással is összeköttetésben áll, a termékeny korban lévő nők szaglása pedig jobb, mint a férfiaké.

A bor már Hammurapi törvénykönyvében is szerepelt

A Kr. e. 1800-ban hozott törvény szerint a csaló bortermelőket a folyóba kell fojtani.

Nem minden bor lesz jobb minőségű az idő teltével

Sőt, mi több, a borok 90 százalékát már a termelés évében el kell fogyasztani.

Az önofóbia (azaz borfóbia) egy valós dolog

De minket szerencsére nem érint!

A bor vásárlása

Egyre többen vásárolnak webáruházakból bort. Népszerű webshop pl. az iDrinks.hu, ahol magyar és nemzetközi borok is találhatók, ezen a webcímen: https://idrinks.hu/bor

Szerző: Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Ezek az egyszerű módszerek csúcsra járatják az immunrendszeredet

Ezek az egyszerű módszerek csúcsra járatják az immunrendszeredet

Hétköznapi dolgokkal is tehetünk az egészségünkért.

Érdekes táplálék tények

Érdekes táplálék tények

A ma embere sokféle táplálékot ismer, de nagy részének nem tudja az eredetét. Mutatunk is néhány ételt és azt is, honnan származnak, honnan kapták a nevüket!

A körforgás: A fenntartható gazdálkodás új dimenziója

A körforgás: A fenntartható gazdálkodás új dimenziója

A körforgás, vagy körforgásos gazdálkodás, egy fenntartható üzleti modell, amelynek célja a természeti erőforrások maximális kihasználása és a hulladék minimálisra csökkentése.