Minden napra más smoothie: ilyen könnyű egészségesen indítani a napot!

Könnyűek, táplálóak, rostban gazdagok és ezzel együtt is ínycsiklandóan finomak: miért is ne szeretnénk a smoothie-kat? Szerencsére rengeteg különféle alapanyag adott hozzá, hogy több változatban élvezzük őket.
Minden napra más smoothie: ilyen könnyű egészségesen indítani a napot!

A zöld smoothie

A legkedveltebb fajták közé tartozik, hiszen már a színével is azt üzeni: egészséges! Ebben az esetben ráadásul igazunk is van, hiszen általában leveles zöldségekből, így például spenótból vagy kelkáposztából találunk benne rengeteget. Hogy az íze mégse legyen keserű, tegyünk bele almát, bogyókat vagy egzotikus gyümölcsöket.

A zöldség smoothie

Aki szeretné minimalizálni a cukrot, de ugyanakkor nem fosztaná meg magát a vitaminoktól és a rostoktól, annak nagyszerű választás a zöldség smoothie. Passzol bele a vízben gazdag paradicsom, uborka vagy paprika is. Ha igazán pikáns italra vágyunk, akár jól meg is fűszerezhetjük!

A gyümölcs smoothie

Az édesszájúak és a gyerekek kedvenc választása. A többféle gyümölcs kombinációja nem csak ízrobbanást idéz elő, hanem kellemesen édes is. A lehetőségek végtelenek: tehetünk bele bogyókat, csonthéjasokat, egzotikus gyümölcsöket - ám a magas cukortartalom miatt nem tanácsos túlzásba vinni a fogyasztását.

A fehér smoothie

Ezzel akár egy étkezést is pótolhatunk, hiszen kókusz- vagy mandulavaj is adhatja az alapját, a magok, a mandula vagy a mogyoró pedig egészséges telítetlen zsírsavakat szolgáltat a szervezetnek.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

A legsikkesebb alkohol, amit érdemes megkóstolni

A legsikkesebb alkohol, amit érdemes megkóstolni

A pezsgő a pozitív alkalmak meghatározó itala, pezsgővel koccintunk és gratulálunk, még a hajókat is pezsgővel avatják fel.

7 izgalmas tény a borról, amit kevesen tudnak

7 izgalmas tény a borról, amit kevesen tudnak

Vajon milyen büntetés járt az ókorban a csaló borkereskedőknek?

A borkészítés lépései

A borkészítés lépései

A borkészítés számos különböző lépésből áll.