Ezek az egyszerű módszerek csúcsra járatják az immunrendszeredet

Ki gondolta volna, mi mindenre képes egy-egy otthon is megtalálható élelmiszer, vagy akár egy szórakoztató sorozat? Íme, néhány tipp, hogy a téli hidegben is egészségesek maradjunk.
Ezek az egyszerű módszerek csúcsra járatják az immunrendszeredet

Forró víz citrommal

A citromban található aszkorbinsav létfontosságú, ha az immunrendszer erősítéséről beszélünk. Antioxidatív hatása mellett óvja a falósejtek membránját is, gondoskodva róla, hogy a szabadgyökök ne sérthessék a sejtjeinket. Forró itallal fogyasztva hatékony a slejmképződés ellen is. Ha fertőzéssel küzdünk, érdemes legalább két fej citromot forró vízbe facsarva fogyasztanunk.

Fokhagyma

Antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatását a benne rejlő számos ásványi anyagoknak, például a cinknek és a szelénnek, valamint az A, B, C vitaminnak köszönheti.

Nagyi tyúkhúslevese

Tele van C-vitaminnal, E-vitaminnal és cinkkel, amelyek mind immunerősítő hatásukról közismertek. Ciszteint és karnozint is tartalmaz, amelyek a fehérjék építőkövei. Ezeknek az anyagoknak hála hatásos a slejm ellen és erősíti a sejtek immunfunkcióját.

Influenzaoltás

Minél gyakrabban adatjuk be magunknak, annál szélesebb körben hat az influenzavírusok ellen, növelve az immunreakciót. 2014-ben is tapasztalhattuk, hogy a többször oltott idősek szervezete ellenállóbb volt a H1N1 sertésinfluenzával szemben, mint a fiataloké.

Nevetés

Még a hatvanas években bizonyította egy kutatás, hogy a nevetés megemeli a boldogsághormon béta-endorfin szintjét, ahogy a növekedési hormonét is, amely közvetlen hatást gyakorol az immunrendszerre. Ennek hatása még napokkal később is érezhető. A boldog emberek tehát ellenállóbbak a fertőzésekkel szemben is.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

A borkészítés lépései

A borkészítés lépései

A borkészítés számos különböző lépésből áll.

4 isteni koktél, ami jéggel az igazi

4 isteni koktél, ami jéggel az igazi

Egy igazán jó koktél könnyed, gyümölcsös, igazi hűsítő finomság. Minden ital másért finom, hiszen az összesben van valami különleges hozzávaló, amivel játszani lehet a különleges íz elérése érdekében. Szerencsére ilyen keverékekből nincsen hiány, így ebbe

Minden napra más smoothie: ilyen könnyű egészségesen indítani a napot!

Minden napra más smoothie: ilyen könnyű egészségesen indítani a napot!

Óriási dózisban vihetjük be a vitaminokat egy finom reggel itallal.