Így válhat tökéletessé az ipari konyha

A nagyüzemi konyha egy munkahely, amelynek berendezésébe érdemes befektetni.
Így válhat tökéletessé az ipari konyha

Minél korszerűbb és tökéletesebb környezetet alakítunk ki, annál gördülékenyebben megy majd a munka. Ha most álmodod meg céged ipari konyháját, a legjobb helyen jársz. Mutatjuk, hogyan teheted tökéletessé!

Építőipari kialakítás

Az alapot a helyiség kialakítása adja. Sokat számít, mennyire praktikusak és igények a burkolatok, s milyen az elrendezés.

Mennyezet, fal és padló

A higiénia érdekében alapvető, hogy a mennyezetig fel legyen csempézve a fal. Ennél korszerűbb megoldás a rozsdamentes falburkolat a falra tolt főzőberendezések mögött. Már kaphatók olyan kazettás elemek a falra, amelyek nemcsak esztétikusak, de levetők. Akár mosogatógépben is zsírtalaníthatjuk őket.

A padlóhoz olyan megoldást alkalmazzunk, amely nélkülözi a fugákat vagy egyenetlenségeket. A legjobb az epoxi padló, hiszen egybeöntött, ezáltal könnyen takarítható. Ne feledkezzünk meg a taposórácsról és a padlóösszefolyókról sem.

Sarokvédők és ütközők

Szállítókocsikat használunk majd a konyhában, ezt tartsuk szem előtt. Érdemes a folyosókat a kocsikon található gumiütközők magasságában védeni. A padlótól mennyezetig érő rozsdamentes élvédőt is felragaszthatunk.

Elszívó

Hogy milyen teljesítményű elszívó szükséges, az nagyban függ attól, hol található ez ez üzem. Amennyiben egy nagyobb épületkomplexumban, ott komolyabb beruházást jelent az elszívó, hiszen teljesen vissza kell pótolni az elszívott levegőt. Érdemes minőségi terméket választani.

Milyen gépekre van szükség?

Egy igazi élelmiszerüzemben többféle berendezésre van szükség. Ezek nagyon komoly ráfordítást igényelnek. Fontos a minőségi, strapabíró készülékek választása, így élettartamuk hosszabb lehet. Szerencsére a legjobb ipari konyhagépek országosan már webshopokban is kaphatók, így könnyedén hozzáférünk a legmegbízhatóbb márkákhoz.

Az alábbi berendezéseket szerezhetjük be:

● tűzhely, főzőlap

● hűtőszekrény

● mosogatógép

● kombi sütő

● dagasztógép

● pizzakemence

● olajsütő

● hűtött munkaasztal

● jéggép

● rozsdamentes munkaasztal

Természetesen nem minden tevékenység igényli az összes felsoroltat. Gondoljuk át, melyek a nélkülözhetetlenek, s később majd bővíthetjük az eszközparkot.

Összefoglalva: Az ipari konyha használhatóságának mértéke nagyrészt az építőipari kialakításon és a burkolatokon múlik. A legfőbb törekvés a könnyű tisztíthatóság, a higiénia. Hatalmas beruházást jelent a gépek megvásárlása. Ezen nem érdemes spórolni, hiszen a minőség és a garancia hosszabb élettartamot biztosít.

Kapcsolódó cikkek

A borkészítés lépései

A borkészítés lépései

A borkészítés számos különböző lépésből áll.

Minden napra más smoothie: ilyen könnyű egészségesen indítani a napot!

Minden napra más smoothie: ilyen könnyű egészségesen indítani a napot!

Óriási dózisban vihetjük be a vitaminokat egy finom reggel itallal.

Ezek az egyszerű módszerek csúcsra járatják az immunrendszeredet

Ezek az egyszerű módszerek csúcsra járatják az immunrendszeredet

Hétköznapi dolgokkal is tehetünk az egészségünkért.