4 isteni koktél, ami jéggel az igazi

Egy igazán jó koktél könnyed, gyümölcsös, igazi hűsítő finomság. Minden ital másért finom, hiszen az összesben van valami különleges hozzávaló, amivel játszani lehet a különleges íz elérése érdekében. Szerencsére ilyen keverékekből nincsen hiány, így ebben a cikkben összegyűjtöttünk párat, amik jéggel kinálva az igaziak.
4 isteni koktél, ami jéggel az igazi

A legfinomabb koktélok a meleg időre

Egy nyári partiról biztosan nem hiányozhat egy jéghideg és hűsítő ital, amit csak óvatosan érdemes fogyasztani. A legtöbb jeges változat könnyen csúszik, annyira, hogy szinte azonnal ütnek, főleg egy nagyobb kánikula esetén. Érdemes tehát kipróbálni pár kevésbé tömény változatot, esetleg limonádés vagy kávés koktélokat. A koktélos eszközökkel pedig akár otthon is készíthetünk isteni keverékeket.

Aperol Spritz

Az utóbbi évek egyik hatalmas slágerének nevezett Aperol Spritz szinte pillanatok alatt hódította meg a koktélbárokat. Mivel azonban az ára igen borsos, így sokkal jobban megéri otthon elkészíteni. Bár tény, hogy az Aperol és a prosecco ára elég magas, azonban nem csak egy-egy ital készíthető el egy egész üvegből. Az Aperol Spritz három rész proseccóból, 2 rész Aperolból, valamint narancslikőrből és 1 rész szódából áll. Egy kicsit édeskés, mégis friss és könnyű, így óvatosan kell vele bánni, könnyen az ember fejébe szállhat.

Bloody Mary

A Bloody Mary nemcsak Halloweenkor állja meg a helyét, hanem a nyári hőségben is. A paradicsomos koktél enyhén csípős, a paradicsomtól azonban mégis édeskés, a vodkától lesz igazán ütős. A recept igen egyszerű, azért mégis el lehet rontani, ha valaki nem figyel az arányokra. A Bloody Mary nem nehéz, hiszen nincsen benne tejszín. Inkább üde és frissítő, a bevállalósabbaknak tökéletes, olyanoknak, akik nem félnek a merész ízektől.

Daiquiri

Előfordulhat, hogy valaki még nem ismeri a daiquirit, bár a legtöbben valószínűleg már találkoztak vele korábban. A klasszikus és isteni finom koktél ízesített formában szokott fogyni, bár a hagyományos típusba nem kerül gyümölcspüré, kizárólag rum, lime és cukorszirup alkotja a friss és könnyű, nem túl édes italt. A savanykás citrus és a rum tökéletes párost alkot, minden esetben harmonizálnak egymással.

White russian

A kávé szerelmeseként nem utasíthatja vissza senki a finom white russian koktélt. Összesen három összetevőből áll. Csak kávélikőr, vodka és tejszín kell hozzá, valamint egy kis jég, főleg a nyári időszakban. Nagyon látványos és finom, így szép rétegek kialakításával tehetjük igazán egyedivé. Itt is ügyelni kell azonban az arányokra, így 2 rész vodka, 1 rész likőr és egy kis tejszín kell hozzá.

Összegezve

Ez a négy ital tökéletes választás forró nyári napokra. Érdemes megkóstolni mindegyiket. Nagy előnyük, hogy otthon is bátran elkészíthetjük, csupán koktélos eszközökre van szükség hozzá.

Kapcsolódó cikkek

A legsikkesebb alkohol, amit érdemes megkóstolni

A legsikkesebb alkohol, amit érdemes megkóstolni

A pezsgő a pozitív alkalmak meghatározó itala, pezsgővel koccintunk és gratulálunk, még a hajókat is pezsgővel avatják fel.

A borkészítés lépései

A borkészítés lépései

A borkészítés számos különböző lépésből áll.

Így válhat tökéletessé az ipari konyha

Így válhat tökéletessé az ipari konyha

A nagyüzemi konyha egy munkahely, amelynek berendezésébe érdemes befektetni.