4 isteni koktél, ami jéggel az igazi

Egy igazán jó koktél könnyed, gyümölcsös, igazi hűsítő finomság. Minden ital másért finom, hiszen az összesben van valami különleges hozzávaló, amivel játszani lehet a különleges íz elérése érdekében. Szerencsére ilyen keverékekből nincsen hiány, így ebben a cikkben összegyűjtöttünk párat, amik jéggel kinálva az igaziak.
4 isteni koktél, ami jéggel az igazi

A legfinomabb koktélok a meleg időre

Egy nyári partiról biztosan nem hiányozhat egy jéghideg és hűsítő ital, amit csak óvatosan érdemes fogyasztani. A legtöbb jeges változat könnyen csúszik, annyira, hogy szinte azonnal ütnek, főleg egy nagyobb kánikula esetén. Érdemes tehát kipróbálni pár kevésbé tömény változatot, esetleg limonádés vagy kávés koktélokat. A koktélos eszközökkel pedig akár otthon is készíthetünk isteni keverékeket.

Aperol Spritz

Az utóbbi évek egyik hatalmas slágerének nevezett Aperol Spritz szinte pillanatok alatt hódította meg a koktélbárokat. Mivel azonban az ára igen borsos, így sokkal jobban megéri otthon elkészíteni. Bár tény, hogy az Aperol és a prosecco ára elég magas, azonban nem csak egy-egy ital készíthető el egy egész üvegből. Az Aperol Spritz három rész proseccóból, 2 rész Aperolból, valamint narancslikőrből és 1 rész szódából áll. Egy kicsit édeskés, mégis friss és könnyű, így óvatosan kell vele bánni, könnyen az ember fejébe szállhat.

Bloody Mary

A Bloody Mary nemcsak Halloweenkor állja meg a helyét, hanem a nyári hőségben is. A paradicsomos koktél enyhén csípős, a paradicsomtól azonban mégis édeskés, a vodkától lesz igazán ütős. A recept igen egyszerű, azért mégis el lehet rontani, ha valaki nem figyel az arányokra. A Bloody Mary nem nehéz, hiszen nincsen benne tejszín. Inkább üde és frissítő, a bevállalósabbaknak tökéletes, olyanoknak, akik nem félnek a merész ízektől.

Daiquiri

Előfordulhat, hogy valaki még nem ismeri a daiquirit, bár a legtöbben valószínűleg már találkoztak vele korábban. A klasszikus és isteni finom koktél ízesített formában szokott fogyni, bár a hagyományos típusba nem kerül gyümölcspüré, kizárólag rum, lime és cukorszirup alkotja a friss és könnyű, nem túl édes italt. A savanykás citrus és a rum tökéletes párost alkot, minden esetben harmonizálnak egymással.

White russian

A kávé szerelmeseként nem utasíthatja vissza senki a finom white russian koktélt. Összesen három összetevőből áll. Csak kávélikőr, vodka és tejszín kell hozzá, valamint egy kis jég, főleg a nyári időszakban. Nagyon látványos és finom, így szép rétegek kialakításával tehetjük igazán egyedivé. Itt is ügyelni kell azonban az arányokra, így 2 rész vodka, 1 rész likőr és egy kis tejszín kell hozzá.

Összegezve

Ez a négy ital tökéletes választás forró nyári napokra. Érdemes megkóstolni mindegyiket. Nagy előnyük, hogy otthon is bátran elkészíthetjük, csupán koktélos eszközökre van szükség hozzá.

Kapcsolódó cikkek

Érdekes táplálék tények

Érdekes táplálék tények

A ma embere sokféle táplálékot ismer, de nagy részének nem tudja az eredetét. Mutatunk is néhány ételt és azt is, honnan származnak, honnan kapták a nevüket!

A borkészítés lépései

A borkészítés lépései

A borkészítés számos különböző lépésből áll.

Ezek az egyszerű módszerek csúcsra járatják az immunrendszeredet

Ezek az egyszerű módszerek csúcsra járatják az immunrendszeredet

Hétköznapi dolgokkal is tehetünk az egészségünkért.