A macskák legnépszerűbb fajtái

Sokféle macska létezik.
A macskák legnépszerűbb fajtái

A Nagyon Állat Shop szerint az egyik legnépszerűbb típus a birmán macska. Ezeknek a macskáknak fehér testszőrzetük és kék szemük van. Burmából származnak, és később kerültek át Európába és Amerikába. Először Angliában és az Egyesült Államokban mutatták be őket az 1960-as évek elején. A birmán macskák ragaszkodóak, szelídek és intelligensek. Egyes tenyésztők bármelyik macskát tenyésztik, hogy megfeleljen egy adott személyiségnek. Ha macska örökbefogadását fontolgatja, érdemes utánanéznie a legnépszerűbb macskatípusoknak.

A brit rövidszőrűeknek többféle fajtája létezik. Ezek a macskák hihetetlenül népszerűek, és gyakran ábrázolják őket a médiában. Talán láttál már Whiskas-reklámokat, vagy hallottál már Winston Churchillről Stephen King Pet Sematary című filmjéből. Néhány híres brit rövidszőrű: Arlene a Garfieldből: A filmből és a Cheshire macska az Alice Csodaországban című filmből. Mindezek a macskák csodálatos háziállatok. Ha olyan háziállatot keres, amely társaságot nyújt Önnek, egy brit rövidszőrű lehet a tökéletes választás az Ön számára.

Ha macska tartásán gondolkodik, valószínűleg el lesz havazva a színek, személyiségek és méretek választékától. Egyes macskák egyszerűen imádnivalóbbak, mint mások. Valószínűleg már rövid idő után beleszeret egy gyönyörű macskába. Ha szereted a cicákat, imádni fogsz egy nagy házimacskát. A nagy házimacskák manapság gyorsan a legnépszerűbb macskatípusok közé tartoznak. A nagy, robusztus macskák tökéletesek a gyermekes családok számára.

A szfinx macskák egy másik egyedülálló fajta. Szinte szőrtelenek. Egyedi megjelenésük a bagolyéra hasonlít. Lógó füleik egy domináns génmutáció eredménye. Ezek a macskák Kínából származnak, és Angliába kerültek háziasítás céljából. A szfinx macskákról köztudott, hogy szelídek és szeretetreméltóak, de szükségük van védelemre az időjárás viszontagságaitól. Ezek a macskák sok figyelmet igényelnek.

A sziámi macska egy másik fajta, amelyet érdemes megfontolni. Ezek a macskák feltűnő kék szemeikről híresek, és meglehetősen hangosak. A sziámi macskák rendszeres kefélést igényelnek. A sziámi macskák emellett rendkívül intelligensek és ragaszkodóak, így nagyszerű háziállatok a cicákat kedvelő emberek számára. A sziámi macska tökéletes háziállat mindenkinek, aki társat keres egy életre szóló barátsághoz.

Egy másik népszerű macskatípus a bengáli. Ezeknek a macskáknak egyedi bundájuk van, és úgy néznek ki, mint egy apró leopárd. Egy egészséges nőstény várható élettartama 12-15 év. A hímek súlya elérheti a 18 kilót. Nagyszerű egérfogók és vízimádók. Emellett nagyon drágák is. Népszerűségük ellenére azonban élettartamuk rövidebb, mint más macskafajtáké. Emellett rendkívül társaságkedvelőek, és jól alkalmazkodnak az emberrel való együttéléshez.

Ragdoll: Ragdoll macskák: A ragdoll macskák nagyok és hosszú szőrűek. Lapos koponyájuk és ék alakú fejük miatt nagyon barátságosak és barátságosak. Bár nagyon barátságosak és könnyen gondozhatók, depressziósak is lehetnek, ha hosszabb időre egyedül maradnak. Ez egy nagyszerű háziállat azoknak, akik nem tudják, hogyan kell gondoskodni róluk. Melyek tehát a leggyakoribb macskatípusok?

Kapcsolódó cikkek

Nem csak egy Tinder-csaló garázdálkodik a neten, innen lehet felismerni őket

Nem csak egy Tinder-csaló garázdálkodik a neten, innen lehet felismerni őket

Az izraeli Shimon Hayut csak egy a randiappokon tevékenykedő szélhámosok közül.

Valóban neurotikusak a kreatív zsenik?

Valóban neurotikusak a kreatív zsenik?

A kreatív emberek, gyakran zsenik. Azonban azt állítják róluk, hogy neurotikusak is. Valóban így van?