Országok, ahova költözhetsz, ha csak angolul tudsz

A magyar nyelv bár szép, Európán belül még mindig nem sokra megyünk vele, bár máshol a világban sem igazán. Ha azonban valaki megtanul angolul, akkor egy egész világ nyílik meg előtte, hiszen amellett, hogy utazgathat, lehetősége van külföldön munkát vállalni. Ehhez azonban arra van szükség, hogy tényleg magabiztosan használjuk ezt a nyelvet.
Országok, ahova költözhetsz, ha csak angolul tudsz

Ebben a cikkben bemutatunk pár helyet, ahova elutazhatsz, ha csak angolul tudsz. Emellett kitérünk arra, hogy miért éri meg az online angol tanulás nyelvtanároktól.

Egy világnyelv a középpontban

A legtöbb európai országban ismerik az angol nyelvet, bár van, ahol nem mindenki beszéli, utazás szempontjából ezzel boldogulunk a legkönnyebben. Ezek biztos pontnak számítanak egy-egy költözés és kirándulás szempontjából. Sok országban viszont már a letelepedéshez szükséges a helyi nyelv ismerete, így hiába az angol, ha nem tudunk beszélgetni a helyiekkel.

Hova érdemes utazni?

Az egyik legjobb választás kétségkívül az észak-európai országok egyike, ahol kötelező az angol nyelv ismerete a helyi lakosság számára is. Ezek az országok benne vannak a tíz legjobb angolul beszélő országa között. Finnország és Svédország a tízes lista végén kapott helyet, Dánia azonban a harmadik helyen áll.

Érdekesség azonban, hogy déli ország létére Horvátország bekerült a legjobb tízbe, ami azért eléggé meglepő lehet egyesek számára. Mivel az ország nagyrészben turistákból él, így kénytelenek voltak megtanulni angolul. Bár az olaszok és a spanyolok esetében is hasonló a helyzet, ott kevésbé ismerik és beszélik az angolt.

Ha összesítjük a világ országait, akkor Ausztria a második helyen áll, így itt akkor is elboldogulhatunk, ha egyáltalán nem tudunk németül. Az osztrákokhoz tehát nem véletlenül költöznek annyian még itthonról sem, hiszen amellett, hogy közel van, nem gond, ha nem ismerjük a helyi nyelvet.

A világ legjobb helye, ha csak angolul beszélsz

Itt az ideje tippelni egyet, hogy hova kell utazniuk azoknak, akik a lehető legnagyobb biztonságban szeretnék érezni magukat nyelvi szinten. Az első helyet Hollandia szerezte meg, hiszen a lakosság több mint 90%-a beszéli az angol nyelvet.

Hol nem érdemes próbálkozni?

Összességében nem kell aggódni akkor sem, ha egy adott országban nem annyira ismerik a nyelvtanulás örömeit. Még itt sem szokott hatalmas gondot okozni az elboldogulás. Ilyen például Olaszország, amely a legrosszabb helyen végzett ezen a listán. Ha oda akarunk költözni, akkor mindenképpen érdemes megfontolni egy olasz nyelvtanfolyamot, akár alap szinten.

Összegezve

Elmondható tehát, hogy egy online angol tanfolyam nyelvtanártól mindig praktikus választás, ha valaki gyorsan szeretne nyelvismeretet szerezni. Ez elegendő lehet ahhoz, hogy külföldre költözzünk.

Kapcsolódó cikkek

Országok, ahova költözhetsz, ha csak angolul tudsz

Országok, ahova költözhetsz, ha csak angolul tudsz

Szeretnéd tudni, hogy hova érdemes költöznöd, ha valóban biztonságban szeretnéd érezni magad nyelvismeret tekintetében? Ebben a cikkben eláruljuk.