Cipzáras vagy gombos: milyen legyen az ágyneműhuzat?

Akármilyen ágyneműt használunk is időnként cserélni kell, hiszen majdnem több időt töltünk benne mint a ruhánkban.
Cipzáras vagy gombos: milyen legyen az ágyneműhuzat?

Nem mindegy tehát, hogy ez a folyamat mennyi időt vesz igénybe. Az alvás minőségét is befolyásolhatja az ágynemű milyensége. Nagyon sok háziasszony még ma is vasalja a textilt, hogy simább és kellemesebb legyen, ha belebújunk.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen ágyneműhuzatokat javaslunk fiataloknak.

Milyen legyen az ágynemű zárószerkezete?

Nagyon sokféle anyagból készülhetnek az ágyneműk attól függően, hogy igényel-e vasalást lehet krepp, ami nem vasalás igényes és lehet szatén, pamut, damaszt, selyem anyagból amelyek gyűrődnek mosás közben. Sok háziasszonynak még az sem mindegy, hogy cipzáras vagy gombos kivitelben készült vagy esetleg csak behajtható változattal álmodták meg. A legoptimálisabb az a megoldás, amelyet rövid idő alatt tisztára tudunk cserélni.

Az, hogy milyen módszerrel záródik majdnem mindegy, hiszen mindegyik módszernek vannak előnyei és hátrányai is.

1. Cipzáras ágyneműhuzat

Ez a fajta megoldás talán a legszerencsésebb, hiszen nagyon praktikus, gyorsan lehet vele haladni viszont nem szabad elfelejteni, hogy a cipzár nem a legtartósabb zárási mód, hiszen sok esetben hamar el tud romlani. Érdemes figyelni rá, mert ha nem rejtett a cipzár, akkor becsípheti az anyagot, megkarcolhatja a bőrünket is.

2. Gombos ágyneműhuzat

Nagyon régóta használatban van a gombos változat sokan kedvelik, és egy magasabb minőségű garnitúra esetében a gyártók általában ezt a módszert választják. Tartós megoldás, könnyen javítható, pótolható a gomb így egy prémium minőségű huzatnál évekig nem lesz vele probléma.

Miből látszik, hogy minőségi az ágyneműhuzat?

Általában a részletekből a varrás minőségéből, a gombok és a gomblyukak kiképzéséből kiderül, hogy milyen a minősége az árunak. Az anyagának egyértelműen jónak kell lennie, ha az ára reális, nem túl olcsó, hiszen minőséget olcsón nem lehet előállítani. A prémium termékek garancia ideje sokkal hosszabb mint az általános garancia.

Sok esetben a divatos mintás, színes ágyneműk pár hónap használat után elvesztik formájukat, színüket és így már nem szívesen használjuk azokat. Természetesen a divat nagyban meghatározza az ágynemű kínálatot vannak azonban jó minőségű klasszikus ágyneműhuzatok és kapható ágyneműhuzat fiataloknak is a divatos fajtákból az ÁgyneműShop webáruházban.

Nagyon sok esetben érdemesebb inkább a drágább, jobb minőségűt megvásárolni figyelve arra, hogy a megfelelő méretű párna és kispárna huzatot tartalmazza a garnitúra, hiszen a magyar gyártmányú párnák mérete eltér a más nemzetek által használt párnaméretektől, így automatikusan nem lesz standard a párnahuzat mérete.

Összegezve

Ha általános használatra szeretnénk ágyneműhuzatot vásárolni, sok esetben nem is kell nekünk választani a gombos és a cipzáras változat között, hiszen az anyagminősége és gyártás helye általában meghatározza a záródás módját is.

Kapcsolódó cikkek

Mit kell figyelembe venni ágynemű vásárlásakor?

Mit kell figyelembe venni ágynemű vásárlásakor?

Talán elgondolkodik: mit kell figyelembe venni ágynemű vásárlásakor?

Hogyan válasszuk ki a tapétát a hálószobánkba

Hogyan válasszuk ki a tapétát a hálószobánkba

Számos oka van annak, hogy a megfelelő tapétát válasszuk ki hálószobánkba.

Így érdemes mosdópultot választani a fürdőszobába

Így érdemes mosdópultot választani a fürdőszobába

A mosdó a fürdőszoba meghatározó eleme, talán azt használjuk a legtöbbet a fürdőszobán belül.