Mire van szüksége egy kezdő kerékpárosnak?

A kerékpározás tökéletes sport, ha valaki szeret a szabadban mozogni, új területeket felfedezni.
Mire van szüksége egy kezdő kerékpárosnak?

Bár tény, hogy nem kell hozzá sok minden, azért nem elég, ha van otthon egy jó bicaj. A megfelelő kerékpáros ruházattal ugyanis még kényelmesebben érezhetjük majd magunkat út közben, főleg, ha fúj a szél vagy hideg van. A kiegészítők tekintetében pedig nagyon fontos a sisak, hiszen enélkül senkinek nem szabadba útra kelnie.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mire van szüksége egy kezdő kerékpárosnak.

A legfontosabb kerékpáros felszerelések

Az első, amire minden kezdőnek szüksége van, az egy kerékpáros ruházat a Brubecktől. Ezek ugyanis minőségi és tartós anyagból készülnek, időjárásnak megfelelően válogathatunk közülük. Nem mindegy ugyanis, hogy a nyári hőségben, vagy a téli hidegben akar valaki nekiállni bicajozni. Ide tartozik többek között a kerékpáros nadrág, felső, esetleg kabát, de kelleni fog egy kerékpáros kesztyű, valamint egy fejfedő, amely megóv bennünket az esetleges baleseteknél.

A biztonságos bringázás alapja a sisak, amivel szerencsére a gyártók is tisztában vannak. Számtalan féle és fajta típust készítenek, így mindenki találhat magának olyat, amely a bicajához és persze a ruhájához is passzol. Bár nem divatbemutatóra megyünk, azért jó érzés, ha tényleg kerékpárosnak néz ki az ember.

A sisakok fajtái

Mivel többféle modell létezik, hogy melyiket és mikor érdemes beszerezni:

- Országúti: úti kerékpárhoz

- MTB: hegyi, trek kerékpárhoz

- Timetrial: gyorsasági bicajozáshoz, kezdők számára nem ez a legjobb választás

- Városi: utcai tekeréshez

Mi a helyzet a szemüveggel?

Bár azt hihetjük, hogy apróság, egy jó szemüvegre kerékpározás során is szükség van, hiszen ez ugyanúgy a biztonságunkért felel, mint a sisak. Megvéd az esőtől, szétül, bogaraktól, napsütéstől, így mindig tisztán látjuk magunk előtt a terepet. Nem árt a minőséget választani, hiszen az UV itt is jelen van és tekintve, hogy kerekezni nem 10 percre megyünk, nem árt megvédeni a szemünket.

Szerencsére itt is bőven akad kínálat stílust, valamint kialakítást tekintve. Vannak keret nélküli, keretesek, félkeretesek, fotokromatikusak, cserélhető lencsés és még lehetne sorolni. Mindegyik más árban van, de nem feltétlenül jelenti azt, hogy a drága lesz a jobb megoldás. Érdemes alaposan utánajárni ennek a kérdésnek is. Egy alap kerékpáros szemüveg kezdőként viszont tökéletes megoldás lehet. Ráérünk később beruházni egy drágább és speciálisabb kiegészítőre.

Összegezve

Kezdő kerékpárosként kelleni fog pár olyan eszköz, amely a kényelmünkért és a biztonságunkért felel. Ilyen a sisak, a kerékpáros ruházat, valamint a szemüveg, amely a szemünket óvja meg, láthatóvá teszi az előttünk található utat.

Kapcsolódó cikkek

Mi kell egy SUP túrára?

Mi kell egy SUP túrára?

Deszka és lapát – ez elég ahhoz, hogy elkezdhesd a SUP gyakorlását.

TOP klubhű focisták

TOP klubhű focisták

A labdarúgás világában sok esetben a pénz irányítja a játékosokat, azonban akadnak olyan futballisták, akiknél nem ez az elsődleges és hosszú éveket képesek lehúzni egy klubnál. Megnéztük kik az európai topligák leghűségesebb játékosai.

Mire van szüksége egy kezdő kerékpárosnak?

Mire van szüksége egy kezdő kerékpárosnak?

A kerékpározás tökéletes sport, ha valaki szeret a szabadban mozogni, új területeket felfedezni.