A meditáció 5 előnye

Bár sokan úgy gondolják, hogy a meditáció segít nekik abban, hogy nyugodtabbak és koncentráltabbak legyenek, meglepődve tapasztalhatják, hogy a meditációnak valójában pozitív előnyei is lehetnek.
A meditáció 5 előnye

A meditáció növeli a fókuszérzéket, és lehetővé teszi, hogy a jelenben maradjon. Emellett javíthatja a figyelemfelkeltő képességedet és a kapcsolataidat is. Íme a meditáció öt előnye, amelyet még ma kihasználhatsz. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan meditáljon, hogy megtapasztalja ezeket az előnyöket és még többet. Megváltoztathatja az életét! Milyen előnyei vannak a meditációnak?

Egy tanulmány szerint a meditáció javította a figyelemfelkeltő képességet. Megfordította azokat az agyi mintázatokat, amelyek az elgondolások elkalandozásáért, az aggódásért és a gyenge figyelemért felelősek. Már a napi meditációval töltött rövid idő is segíthet. Valójában a meditálók 8 hetes napi meditáció után jelentős figyelemnövekedést mutattak ki. Ráadásul a meditálók javították teljesítményüket olyan tesztekben, amelyek intenzív összpontosítást igényeltek. A meditáció előnyei még a depresszióban szenvedők számára is előnyösek lehetnek.

A meditáció előnyei széles skálán mozognak, a stressz csökkentésétől kezdve a jobb alvási szokásokon át az egészségi állapot javulásáig. Segíthet a szorongás csökkentésében, a vérnyomás csökkentésében, a megküzdési mechanizmusok fejlesztésében, valamint a szívbetegségek és a stroke kockázatának csökkentésében. A meditáció számos egyéb előnye közé tartozik a nagyobb céltudatosság, a megnövekedett termelékenység és a jobb kapcsolatok. Az alábbiakban csak néhányat sorolunk fel a meditáció előnyei közül. Ezt a cikket egy orvos és a Pacific Brain Health Center igazgatója véleményezte.

Fájdalomcsillapítás - A krónikus fájdalom gyakran okoz izomfeszültséget és merevséget, ami zavarhatja az alvást. A rendszeres meditáció enyhítheti a fájdalmat, mivel növelheti az ember fájdalomtűrő képességét, így kevésbé nehezíti az alvást. Ennek eredményeképpen a krónikus fájdalomtól szenvedők rendszeres meditációval tovább tudnak küzdeni a kellemetlenségek ellen. Míg ezen előnyök közül néhány nyilvánvaló, mások nem annyira nyilvánvalóak. Ha krónikus fájdalomtól szenvedsz, érdemes kipróbálnod a meditációt, hogy meglásd, hogyan javíthat az életminőségeden.

A meditáció segíthet javítani az összpontosítást és csökkenteni a napi szorongást. Kutatások szerint azok az emberek, akik rendszeresen meditálnak, kevésbé hajlamosak a szorongásra. Egy, a rendszeresen meditáló emberek körében végzett vizsgálat arról számolt be, hogy a figyelemfelkeltő képességük megnőtt, és az amygdala, az agy azon része, amely a harc vagy menekülés stresszreakciót indítja el, hajlamos volt összezsugorodni. Más tanulmányok kimutatták, hogy a mindfulness meditáció segíthet az embereknek a szorongás kezelésében, és javíthatja az önbecsülésüket.

Kapcsolódó cikkek

Az egészséges szem titka

Az egészséges szem titka

Alapvetően mindenki, ahogy idősödik, végigmegy azon a fázison, hogy homályosan látja az olvasnivalót, kinyújtja a kezét, így már jól látja, de egy idő után már rövid lesz a keze, és elkezdődik a szemüveggel kapcsolatos tortúra. Először csak olvasó kell, m

B-vitamin – testünk üzemanyaga

B-vitamin – testünk üzemanyaga

Mi hajtja a test motorját? Mi szállítja a szükséges energiát az izmokba, az agyba, az idegekbe?

5 élelmiszer, ami visszahozhatja az életkedvünket

5 élelmiszer, ami visszahozhatja az életkedvünket

Van, ami az ilyen szürke napokat is megszínesítheti.