Mit érdemes ropogtatni? Íme, a legérdekesebb tények a magvakról

Nasiként is kedveljük őket, ráadásul számos étel összetevői lehetnek. De vajon tudjuk, hogy némelyik mag valójában nem is mag? És mit tartalmaznak egyáltalán?
Mit érdemes ropogtatni? Íme, a legérdekesebb tények a magvakról

Dió

Valójában nem is mag. Gazdag Omega-3 zsírsavakban, amelyeket a test nem tud önmagának előállítani, ezért a keringésre is jó hatással van. A dió a salátában, de kenyérbe sütve is kifejezetten ízletes.

Makadámdió

A magvak királynőjének is nevezik, és tele van telítetlen zsírsavakkal. Jótékonyan befolyásolhatja a koleszterinszintünket. Ráadásul rézben gazdag, ami a kötőszövetek egészségét segíti.

Kesudió

A kesufa gyümölcsének magja kiváló proteinforrás, ezért a vegán konyhában is előszeretettel alkalmazzák a különböző szószok alapanyagaként, illetve a sajt helyett.

Mogyoró

Gazdag a tápanyagokban, a rostokban és a B6 vitaminban, ami az egészséges anyagcseréhez és az idegrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen. Remekül passzol a sütikhez, de a reggeli müzlinket is feldobhatjuk vele.

Pekándió

Valójában csonthéjas gyümölcs, amely tele van az izmok megfelelő működéséért felelős magnéziummal. Emellett vasat tartalmaz, ami sikeresen veszi a fel a harcot a fáradtsággal. Sütiben és pitében is ízletes.

Földimogyoró

Nem a magok, hanem a hüvelyesek közé tartozik! Tartalmaz Omega 3-zsírsavakat, igaz, nem olyan mennyiségben, mint a “valódi” magvak. Ennek ellenére is finom, akár pácot készítünk belőle, akár ázsiai ételek, például curry vagy pad thai összetevőjeként használjuk fel.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Az egészséges szem titka

Az egészséges szem titka

Alapvetően mindenki, ahogy idősödik, végigmegy azon a fázison, hogy homályosan látja az olvasnivalót, kinyújtja a kezét, így már jól látja, de egy idő után már rövid lesz a keze, és elkezdődik a szemüveggel kapcsolatos tortúra. Először csak olvasó kell, m

Télen kevesebb banán = jobb alvás

Télen kevesebb banán = jobb alvás

Tényleg kevesebb banánt kell ennünk ahhoz, hogy télen jobban tudjunk aludni?

A meditáció 5 előnye

A meditáció 5 előnye

Bár sokan úgy gondolják, hogy a meditáció segít nekik abban, hogy nyugodtabbak és koncentráltabbak legyenek, meglepődve tapasztalhatják, hogy a meditációnak valójában pozitív előnyei is lehetnek.