Emlékszel? Ezek a sztárfutballisták játszottak a magyar foci NB1-ben

Korábban többször is volt rá példa, hogy egy világsztárt hírbe hoztak egy magyar élvonalbeli klubbal, a legnagyobb nevek végül sosem kötöttek ki Magyarországon, de így is akadnak olyan sztár játékosok, akik sokat dobtak az NB1 színvonalán az érkezésükkel.
Emlékszel? Ezek a sztárfutballisták játszottak a magyar foci NB1-ben

Giuseppe Signori

Signori az Internazionale csapatában nevelkedett, azonban a milánói klubban sosem kapott lehetőséget a felnőttek között. Több csapatnál is megfordult, mielőtt a Lazio csapatához került, ahol az olasz bajnokság egyik legnagyobb sztárjává vált. 1992 és 1997 között játszott a római alakulatnál, ahol háromszor is gólkirály lett, a jó teljesítménye miatt pedig bekerült az olasz válogatott világbajnoki keretébe, így 1994-ben egy világbajnoki ezüstérmet is bezsebelt. A klasszis csatár 38 évesen levezetésképp a Sopron csapatába igazolt, ahol 10 mérkőzésen lépett pályára és 3 gólt szerzett. Eredetileg Debrecenbe ment volna, de a Loki végül nem lett bajnok, így ugrott a BL-selejtező is. Erre Sopronban még kevesebb lehetősége volt, viszont Vízer Márius klubtulajdonos jó barátja, ő győzte meg az átigazolásról.

Marco Caneira

A portugál védő Magyarországra érkezése szintén egy hatalmas dolognak számított 2011-ben. Caneira a Sporting Lisszabon csapatánál nevelkedett, ahonnan folyamatosan kölcsönadták, majd az Inter vette meg, ott azonban kapta meg a lehetőséget. Ekkor a Bordeaux csapott le rá, ahol már alapembernek számított és gyorsan fel is figyelt rá a Valencia, ahol karrierje legjobb időszakát töltötte el. A spanyol kaland után 3 évre hazatért a nevelőegyesületéhez, majd 32 évesen Magyarországra igazol a Videoton csapatába, ahol szintén 3 évet húzott le. Caneira 25-ször lehetőséget kapott a portugál válogatottban is.

Túlio

A brazil támadó, több mint 23 csapatban játszott a karrierje során és ezekbe az Újpest is beletartozott, ahol 11 mérkőzésen 5 gólig jutott. A csodálatos Túlioként is emlegetett játékos messze elmaradt Pelé és Romário szintjétől, de azért 1990 és 1995 között így is eljutott 14 válogatott mérkőzésig, amely egy brazil válogatottnál hatalmas dolognak számít, ráadásul gólt is szerzett az 1995-ös Copa América döntőjében, ahol végül tizenegyesekkel kikaptak Uruguay-tól. Az Újpesttel végül nem csak ezüstéremig jutott, a kupát sikerült megnyernie a klubnak abban az évben, amikor a brazil játékos a csapatot erősítette.

Kapcsolódó cikkek

Emlékszel? Ezek a sztárfutballisták játszottak a magyar foci NB1-ben

Emlékszel? Ezek a sztárfutballisták játszottak a magyar foci NB1-ben

Brazil válogatott is játszott hazánk focibajnokságában.

TOP klubhű focisták

TOP klubhű focisták

A labdarúgás világában sok esetben a pénz irányítja a játékosokat, azonban akadnak olyan futballisták, akiknél nem ez az elsődleges és hosszú éveket képesek lehúzni egy klubnál. Megnéztük kik az európai topligák leghűségesebb játékosai.

Így tarthatjuk karban a sporteszközeinket a tavaszi időszakban

Így tarthatjuk karban a sporteszközeinket a tavaszi időszakban

Mint minden eszköz, amit használunk, karbantartást kívánnak a sporteszközök is, és mikor van itt az ideje a karbantartásnak?