Népszerű képzések 2023-ban

Amikor valaki szakmát tanul, általában két dolog szokott fontos lenni, e kettő között kell dönteni.
Népszerű képzések 2023-ban

Jelentős része a tanulóknak olyan szakmát szeretne tanulni, amivel szívesen foglalkozna, a másik része olyat szeretne amivel jól kereshet. Ahhoz, hogy a szakmában, munkában elért eredményeire büszke lehessen, ahhoz nem csak az kell, hogy jó legyen a szakmájában, érdekelje amivel foglalkozik, kihívást lásson benne, társadalmilag is el kell, hogy ismerjék.

Sajnos azonban, nem feltétlenül azok a szakmák elismertek és hasznosak a társadalom számára, amelyekkel jól lehet keresni. Az idei évi kutatások szerint, a leginkább ajánlott szakmák közé tartozik az informatikus, mesterember, ügyvéd és orvos szakma. A mesterember, szerelő, ügyvéd, könyvelő, képviselő, katona, rendőr szakmák iránti érdeklődés viszont nagyot nőtt.

Milyen képzések az ajánlottak?

Eddig az iskolarendszerű képzéseken ingyenesen szerezhettek OKJ-s végzettséget, de vannak más lehetőségek, hiszen ha rugalmas munkarendben vagy hétvégenként van idő a tanulásra, akkor azt a felnőttképzések között érdemes keresni, ami viszont fizetős. Természetesen ezek között is vannak olcsóbb és drágább képzések, és olyanok is, amivel piacképes szakmát lehet szerezni.

1. Élelmiszer, vegyiáru eladó

Ezzel a részszakképzéssel gyorsan el lehet helyezkedni. Amit itt tanulnak, az az árubeszerzés, árukészlet átvétele, raktározási feladatok ellátása, pénztárgép kezelés, és a vásárlók kiszolgálása.

2. Targoncavezető tanfolyam

A férfiak körében az egyik legnépszerűbb tanfolyam a targoncavezető tanfolyam. Rövid idő alatt elvégezhető és az építőipar, a logisztika, a kereskedelem és a termelőipar területén bármikor el lehet helyezkedni vele. Nem szükséges hozzá érettségi bizonyítvány, elég a nyolc általános. A tanfolyam díját részletenként is lehet fizetni.

3. Óvodai dajka tanfolyam

A nők körében rendkívül népszerű képzés. Ez a szakma az óvodáskorú gyermekek gondozásával, nevelésével foglalkozik. Egész nap, a munka szerves részét képezi a gyerekekkel való játék, ételek előkészítése, az altatás. Elég csak az általános iskolai végzettség a tanfolyam elvégzéséhez.

4. Bérügyintéző

A legnépszerűbb tanfolyamok a rövid idő alatt elvégezhető, pénzügyi képzések, mint a bérügyintéző. Szinte folyamatos az álláskereső portálokon a bérszámfejtő vagy bérügyintéző pozíció. Nemcsak alkalmazottként érdemes ebben a szakmában gondolkodni, hanem vállalkozást tervezők számára is ajánlott.

5. Sminkes és szempilla építő tanfolyam

A tanfolyam elvégzése után, a feladata a vendégek sminkjének elkészítése, a műszempilla építési technikák magas szintű alkalmazása. Sminkes és szempilla építőként szalonban alkalmazottként vagy vállalkozóként lehet dolgozni. A tanfolyam elvégzése és a sikeres vizsga után vállalkozást lehet indítani.

6. Pincér képzés

A pincér feladata, hogy minden vendég elégedetten távozzon. Ezt pedig csak egy jó képzéssel lehet elsajátítani. Pincér képzések 2023-ban Budapesten a Bols Mixer Akadémián indulnak.

Összegezve

Társadalmilag elismert, piacképes szakma megszerzése soha nem késő. Fontos az olyan munka végzése, amit szívvel-lélekkel tud végezni az, aki egy új szakma megszerzésére szánja el magát.

Kapcsolódó cikkek

Pincér vagy felszolgáló? Melyiket és miért éri meg tanulni?

Pincér vagy felszolgáló? Melyiket és miért éri meg tanulni?

Vajon mi a különbség a pincér és a felszolgáló között? Van éles határ a munkakörökkel kapcsolatban? Most minden kiderül!

Népszerű képzések 2023-ban

Népszerű képzések 2023-ban

Amikor valaki szakmát tanul, általában két dolog szokott fontos lenni, e kettő között kell dönteni.

Országok, ahova költözhetsz, ha csak angolul tudsz

Országok, ahova költözhetsz, ha csak angolul tudsz

Szeretnéd tudni, hogy hova érdemes költöznöd, ha valóban biztonságban szeretnéd érezni magad nyelvismeret tekintetében? Ebben a cikkben eláruljuk.